1 Eylül 2007 Cumartesi

oyku serter biyografi

öykü-serter

Öykü Serter 26 Şubat 1975 Ankara doğumludur. Ted Ankara Kolejinden sonra Hacettepe Üniversitesi Amerikan kültürü ve edebiyatı bölümünden mezun olan Serter ; Latin dili ve edebiyatını da ikinci bölüm olarak okumuştur.Öykü branşı kurbağa olan milli yüzücümüzdür. 250'si altın olmak üzere 800 yüzme madalyası vardır.

Öykü Serter medya dünyasına adımını radyoculuk ile atmıştır. Önce Capital Radyo ardından Number One Fm'de çalışmıştır. Öykü televizyonlarda ilk sunuculuk deneyimini gösterdiği 5'de 5 programı ile tanındı. Osmanlıca merakının yanı sıra kendi yarattığı "sevgili izlekler" deyişiyle de dikkat çekmiştir. 5 te 5'ten sonra bir süre haber/ belgesel programı hazırlamış daha sonra da konuklu müzik programı sunmuştur.

Türkiye'de reyting rekorları kıran Biri Bizi Gözetliyor yarışma programının da sunuculuğunu yapan Öykü haftada altı gün canlı yayın yaptı. Biri Bizi Gözetliyor'dan sonra Akademi Türkiye ve Anadolu Rüzgarı yarışma programlarının da sunuculuğunu üstlenmiştir.

Oyunculuk yapmak isteyen Öykü , İstanbul Şahidimdir ile ilk tecrübesini yaşamıştır. Ardından Ah Polis Olsam dizisinde rol almıştır. Bir yandan sunuculuğa da devam eden Öykü Serter B.U.M. yarışmasını da sunmaya başlamıştır.Şimdilerde biri bizi gözetliyor 6 için sunuculuk yapmaya hazırlanıyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ÇOK ŞEKER BİR KIZ ALLAHA EMANET OLSUN ONA BİŞEY OLMASIN